OYA

VÄLKOMMEN TILL RRRIOTSAMBA

- en feministisk musikförening

° OYA °

 

 

OYA startades som Rrriotsambaföreningens första slagverksband år 2011. Ambitionen var ett band där kvinnor och transpersoner möts, skapar och låter musiken stå i centrum.

 

° ° °

Vi jobbar utifrån en feministisk plattform, med fokus på att uppmuntra, ge alla utrymme att utvecklas och dela på ledarskapet. Namnet kom till med inspiration från en Yoruba-gudinna som bland annat benämns förändringens gudinna, en orisha som kan framkalla de mildaste, mjuka vindar men även rasande stormar och orkaner.

 

° ° °

OYA spelar en mängd olika rytmer, allt från afro-latinamerikanska såsom samba reggae och afoxé till rytmer som vi själva tagit fram och utvecklat. Vi har även tagit fram en repertoar med mycket koreografi och dans för att sprida glädje till publiken.

 

° ° °

Under åren har vi haft en mängd fantastiska spelningar: i Pride-tåget och fester för RFSU, på karnevaler, i demonstrationståg, för Förorten i Centrum på olika platser i Stockholm, på Bang-festen, för Fi i demonstrationståg och på fester...och mycket mycket mer!!

 

° ° °

Anlita gärna oss för spelningar! Vi kommer gärna och sprider kraft och glädje på din fest eller i ditt demonstrationståg!!

Kontakta oss på oyarrriotsamba@gmail.com

Rrriotsamba är en feministisk musikförening som spelar slagverk.

 

Vi gillar att spela på demonstrationer, manifestationer, festivaler, fester, bröllop och andra roliga events!

 

Vi håller också kurser och workshops i feministik slagverk. Maila oss på info@rrriotsamba.se för mer information eller om du vill boka oss!